Poniedziałek,   1 Maja 2017
MIDAS
Przygotowania do etapu okręgowego Ogólnopolskiej Olimpiady Utwórz PDF Drukuj
07.02.2017.
 
Kacper Cendrowski, uczeń kl. III Zespołu Szkół im. B. Prusa kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, zajął pierwsze miejsce w rejonowym etapie Ogólnopolskiej Olimpiady Promującej Zdrowy Styl Życia. 
Kolejny etap – okręgowy, składa się z dwóch ocenianych elementów: testu teoretycznego z wiedzy dotyczącej zasad żywienia oraz własnoręcznie przygotowanej prezentacji multimedialnej. W tym roku jako temat wiodący wybraliśmy „Równowagę kwasowo – zasadową organizmu”. Ważne jest, aby podnieść świadomość w jak najszerszych gremiach lokalnego środowiska. Oprócz prezentacji, ze względu na charakter naszej szkoły, postanowiliśmy wzbogacić wykład zajęciami praktycznymi. 27 stycznia 2017 r. w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku odbyły się warsztaty z udziałem przedszkolaków z Zespołu Szkół nr 4 w Pułtusku. Podczas warsztatów dzieci przygotowywały kokosanki z kaszy jaglanej, spaghetti pełnoziarniste, czekoladę z daktyli, sok z jabłek i marchwi, muffinki oraz sałatkę włoską.
Opiekunem Kacpra Cendrowskiego jest nauczyciel przedmiotów zawodowych i języka angielskiego mgr inż. Anna Dubaj. Młodym adeptom sztuki kulinarnej pomagali w przygotowaniu potraw uczniowie klasy III Kucharz. Zajęcia odbyły się dzięki uprzejmości prezes INTERMARCHE Marty Grucy, która była fundatorką surowców.

1.
01.jpg
2.
02.jpg
3.
03.jpg
4.
04.jpg
5.
05.jpg
6.
06.jpg
7.
07.jpg
8.
08.jpg
9.
09.jpg
10.
10.jpg
11.
11.jpg
12.
12.jpg
13.
13.jpg
14.
14.jpg
15.
15.jpg
16.
16.jpg
17.
17.jpg
18.
18.jpg
19.
19.jpg
20.
20.jpg
21.
21.jpg
22.
22.jpg
23.
23.jpg
24.
24.jpg
25.
25.jpg
26.
26.jpg
27.
27.jpg
28.
28.jpg

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

Prefabruk
PSB Mrówka
 
jkwl
Gwarant
   

 

 
 

 

Sonda
Nasze filmy



 
Nasza Jedynka